!!! SVARĪGI - Mašīnbūves Kompetences centrā pagarināts pētniecības projektu pieteikumu iesniegšanas termiņš (līdz 7.09.2020.) un samazināts pētījumu īstenošanas laika grafiks (līdz 30.06.2022.)

3. augustā informējām, ka MKC ir iespējams saņemt finansiālu atbalstu pētniecības projektiem jaunu produktu un tehnoloģiju izstrādei un, ka pētījumus paredzēts īstenot ERAF projekta “Mašīnbūves kompetences centrs” (ID Nr. 1.2.1.1/18/A/008) ietvaros līdz 2022. gada beigām.

Saistībā ar nupat saņemto ziņu no Centrālās finanšu un līgumu aģentūras un Ekonomikas ministrijas, informējam visus jauno projektu pieteikumu iesniedzējus, ka tiek samazināts pētījumu veikšanas laika grafiks – pētniecību šīs programmas ietvaros būs iespējams veikt līdz 2022. gada 30. jūnijam.
Saistībā ar šīm izmaiņām par nedēļu tiek pagarināts pieteikumu iesniegšanas termiņš - no 2020. gada 31. augusta uz 2020. gada 7. septembri.
No aizpildāmās dokumentācijas vienīgās izmaiņas ir projekta budžeta veidnē!


Pētījumu ideju iesniedzēji jeb projekta mērķa grupa ir sīkie (mikro), mazie, vidējie un lielie komersanti, kas attīsta produktus un tehnoloģijas viedās specializācijas apakšjomā “Modernas ražošanas tehnoloģijas un inženiersistēmas”.

Atbalsts pieejams gan nozares, gan starpnozaru pētījumiem.

Atbalstāmie pētniecības virzieni:

  • automatizētu inženiersistēmu ražošanas tehnoloģijas,
  • materiālu ražošanas tehnoloģijas,
  • transporta tehnoloģijas.

Pētniecības projekta iesniegums sastāv no šādiem dokumentiem:

Sagatavošanai noderīgi materiāli:

Pirms detalizētas dokumentācijas sagatavošanas pētījuma pieteicējs var iesniegt īsu pētījuma idejas aprakstu vai pieteikties uz tikšanos ar kompetences centra pārstāvjiem. Tāpat kompetences centra konsultatīvais atbalsts pieejams, gatavojot pētījuma projekta dokumentus. Jautājumu gadījumā sazināties ar Līgu Brikmani - 
liga.brikmane@projekti.lv, +371 29164343.

Projekta mērķis:

Komersantu konkurētspējas paaugstināšana, veicinot pētniecības un rūpniecības sektora sadarbību, īstenojot pētniecības projektus viedās specializācijas apakšjomā modernas ražošanas tehnoloģijas un inženiersistēmas, kas attīsta jaunus produktus un tehnoloģijas un ievieš tās ražošanā minētajā jomā.

Iepriekšējos 2016. - 2018. gados veikto pētījumu apkopojums skatāms MKC izdotā bukletā, kas elektroniskā formātā skatāms šeit: https://www.masoc.lv/data/dok/MKC%20buklets.pdf


Atgriezties uz sarakstu