VID semināri par "Breksit" - uzņēmējiem (21.10.2020.) un iedzīvotājiem (22.10.2020.)

VID semināri par Breksit  uzņēmējiem 21102020 un iedzīvotājiem 22102020

Līdz šī gada 31.decembrim ir spēkā pārejas periods, kurā Apvienotā Karaliste vairs nav Eiropas Savienības (ES) dalībvalsts, bet uz to turpina attiekties ES tiesības un pienākumi. Taču jau  nākamā gada 1.janvārī šis pārejas periods beidzas, un tas nozīmē, ka vairs nebūs spēkā ierastā brīvā preču un personu kustība Apvienotās Karalistes uz citu ES valstu, tajā skaitā – Latvijas, starpā.  

VID seminārs uzņēmējiem “Kā sagatavoties darījumiem ar Apvienoto Karalisti?”

Valsts ieņēmumu dienests (VID) aicina uzņēmējus šī gada 21.oktobrī uz tiešsaistes semināru no plkst. 11.00 – 12.00. Seminārā informēsim par to, kādas izmaiņas gaidāmas muitas procedūru un nodokļu piemērošanā preču un pakalpojumu piegādē uz/no Apvienotās Karalistes no nākamā gada 1.janvāra. 

Galvenās semināra tēmas būs šādas:

  • Tirdzniecība starp ES un Apvienoto Karalisti
  • Muitas procedūras no  01.01.2021.
  • PVN piemērošana preču piegādēm un iegādēm
  • Eiropas Komisijas “Brexit” vadlīnijas muitas jomā
  • Gatavošanās pasākumi ES un Apvienotās Karalistes pusē

Semināru vadīs VID Muitas pārvaldes Muitošanas metodikas daļas vadītāja Irēna Knoka un Nodokļu pārvaldes Pievienotās vērtības nodokļa daļas vadītāja Daiga Bereza.
Tiešsaistes seminārs būs skatāms VID kontā sociālajās platformās “Facebook” un “Youtube”. Iepriekšēja pieteikšanās nav nepieciešama. 

VID seminārs iedzīvotājiem “Kas mainīsies, vedot vai sūtot preces uz Latviju no Apvienotās Karalistes?”

Valsts ieņēmumu dienests (VID) aicina iedzīvotājus šī gada 22.oktobrī uz tiešsaistes semināru no plkst. 17.30 – 18.30. Seminārā stāstīsim par izmaiņām no nākamā gada, ceļojot no/uz Apvienoto Karalisti, iepērkoties internetā vai sūtot paciņas un dāvanas no šīs valsts.

Galvenās semināra tēmas:

  • Personīgā bagāža: ko varēsim ievest Latvijā un ko vairs ne?
  • Kas mainīsies, iepērkoties Lielbritānijas interneta veikalos?
  • Kad un kādi nodokļi jāmaksā par paciņām – pasta sūtījumiem uz Latviju?
  • Kā kārtojamas muitas formalitātes, pārceļoties uz dzīvi Latvijā?

Semināru vadīs VID Muitas pārvaldes Muitošanas metodikas daļas vadītāja Irēna Knoka.
Tiešsaistes seminārs būs skatāms VID kontā sociālajās platformās “Facebook” un “Youtube”. Iepriekšēja pieteikšanās nav nepieciešama.


Papildus saistītā informācija -

https://www.gov.uk/eubusiness - Lielbritānijas valdības mājas lapa,
kurā apkopota pašreiz pieejamā informācija par sagatavošanos pārmaiņām 2021. gadā, kad Lielbritānija aizies no ES vienotā tirgus un muitas savienības. Šajā lapā turpmāk tiks ievietota arī visa aktuālā informācija, kad būs zināms ES un Lielbritānijas sarunu par nākotnes attiecībām rezultāts.

Paralēli tam VID mājas lapā un ŠEIT iespējams iepazīties ar Eiropas Komisijas publicēto kontrolsarakstu par sagatavotību Brexit uzņēmumiem, kuri veic darījumus ar Apvienoto Karalisti: https://www.vid.gov.lv/lv/uznemumiem-0


Atgriezties uz sarakstu