MASOC, WeAreDots un Microsoft Jauno tehnoloģiju darbnīca 11/09/19

MASOC WeAreDots un Microsoft Jauno tehnoloģiju darbnīca 110919

Pagājušās nedēļas beigās notika MASOC, WeAreDots un Microsoft organizētais Jauno tehnoloģiju darbnīcas atklāšanas seminārs, kurā tika apskatīti inovatīvi piemēri mašīnbūves un metālapstrādes rūpniecībā, kā arī programmatūras piemēri, kas jau šobrīd var paaugstināt ražošanas procesu efektivitāti. Pasākuma mērķis ir veicināt sadarbību starp mašīnbūves un metālapstrādes nozari un IT sektoru, lai kopīgi meklētu veidus kā ar IT risinājumu palīdzību paaugstināt nozares uzņēmumu efektivitāti un potenciāli radītu jaunus risinājumus un produktus.

Semināra tika paziņoti divi uzņēmumi, kuri tiek izvirzīti tālākai sadarbībai ar WeAreDots, lai saņemtu bezmaksas IT konsultācijas un rekomendāciju izstrādi ar mērķi paaugstināt uzņēmuma darbības efektivitāti – SIA ‘’S.B.C.’’ un AS Energofirma ‘’JAUDA’’.

Pasākuma noslēgumā dalībniekiem bija lieliska iespēja iepazīties ar SIA ‘’PERUZA’’ un SIA ‘’WeAreDots’’ atkritumu depozīta sistēmas prototipu, kurā ar tehniskās redzes, mākslīgā intelekta un robotizēto tehnloģiju palīdzību tiek veikta dažāda veida atkritumu un izlietotā iepakojuma šķirošana. Peruza un WeAreDots kopīgi izstrādātais prototips tiks prezentēts plašākai publikai rīt, 17. septembrī plkst. 9:00 Doma laukumā!

Aktivitāte tiek īstenota ‘’Metālapstrādes klastera attīstība’’ projekta Nr. 3.2.1.1/16/A/011 ietvaros.

 


Atgriezties uz sarakstu