26/04/2022 SME Aisle projekta noslēguma seminārs tiešsaistē

26042022 SME Aisle projekta noslēguma seminārs tiešsaistē

Tālajā 2018. gadā MASOC piedāvāja saviem biedriem piedalīties neparastā projektā SME Aisle, - ar ES finansējuma atbalstu doties jaunu eksporta tirgu meklējumos eksotiskajā Āfrikas dienvidu reģionā.

Projekts paredzēja iepazīties ar līdz šim neiepazītu valstu tirgiem un iespējām, sākot ar ceļojumiem uz Namībiju, kas tika noteikta kā sākuma punkts tālākai Āfrikas zemju apguvei.

Biznesa braucienos tika aicināti tie Latvijas uzņēmumi, kuri vēlējās paplašināt savus eksporta apvāršņus un saskatīja iespēju pārdot savus produktus un tehnoloģijas Āfrikā. Laika gaitā vairāki asociācijas uzņēmumi izmantoja šo iespēju un izveidoja daudzsološus sadarbības projektus ar uzņēmumiem Namībijā.

Diemžēl Covid pandēmijas dēļ daudzi plāni palika neīstenoti, projekts tika pagarināts, taču ceļojumu iespējas joprojām bija slēgtas un netika atjaunotas līdz pat šim brīdim, kad mēs jau runājam par projekta SME Aisle projekta noslēdzošo notikumu - tiešsaistes semināru, kas notiks 26.04.2022., projekta vadošā partnera mājās - Satakuntas lietišķo zinātņu Universitātē, Raumā, Somijā.

Lai arī šis formāli ir pēdējais projekta pasākums, tas nenozīmē, ka visas iespējas turpināt apgūt Namībijas un Dienvidāfrikas tirgus ir izsmeltas - seminārā pārrunāsim esošo ekonomisko, politisko un drošības situāciju šajās zemēs un izvērtēsim iespējas atgriezties pie uzsāktā nu jau pašu spēkiem. 

Neraugoties uz to, ka projekts formāli beidzas, aicināmdalībniekus un visus interesentus aktīvi piedalīties seminārā, lai, iespējams, apvienojot spēkus, atkal dotos izaicinošos biznesa  ceļojumos uz Āfriku!

Iepriekšēja reģistrācija nav nepieciešama, pieslēgšanās caur saiti, kas skatāma programmā:


Atgriezties uz sarakstu