17/05 vebinārs par attālinātu darbu starpvalstu kontekstā

1705 vebinārs par attālinātu darbu starpvalstu kontekstā

NVA un EURES aicina darba devējus piedalīties Eiropas dienas vebinārā "Attālinātais darbs starpvalstu kontekstā"

2022. gada 17. maijā no plkst.10.00 līdz 13.00 Zoom platformā norisināsies Nodarbinātības valsts aģentūras (NVA) Eiropas nodarbinātības dienestu tīkla (EURES) darba mobilitātes konsultantu rīkotais vebinārs "Attālinātais darbs starpvalstu kontekstā", lai informētu Latvijas darba devējus par attālināti strādājošo darbinieku nodarbinātības nosacījumiem Latvijā, Eiropas Savienībā (ES) un Eiropas Ekonomikas zonā (EEZ), kā arī par NVA un EURES atbalstu un pakalpojumiem.

 “Attālinātais darbs, pateicoties moderno tehnoloģiju iespējām un ekonomikas globalizācijai, ir kļuvis par mūsdienās ļoti populāru un izplatītu nodarbinātības veidu. Ieguvēji no tā ir gan darba devēji, kuri var atrast un attālināti nodarbināt vajadzīgos speciālistus, kas dzīvo citos reģionos vai citās valstīs, gan darba ņēmēji,  kuri var atrast darbu un strādāt citos reģionos vai citās valstīs, nepametot savu dzīvesvietu. Vebinārā skaidrosim, kas ir attālinātais darbs likuma izpratnē, kāda ir starpvalstu attālinātās nodarbinātības kārtība, kā tiek maksāti nodokļi un veiktas sociālās iemaksas dažādās attālinātā darba situācijās, pārrunāsim attālinātā darba drošības jautājumus, kā arī informēsim par NVA un EURES atbalstu, tostarp attālinātā darba vakanču reģistrēšanā. Piedalīties vebinārā aicinu darba devējus, kuri attālināti nodarbina vai plāno nodarbināt darbiniekus no Latvijas vai citām ES un EEZ valstīm,” stāsta ESF projekta “EURES tīkla darbība Latvijā” vadītāja Līga Baufale.

Dalībai 17. maija vebinārā "Attālinātais darbs starpvalstu kontekstā" jāreģistrējas elektroniski, līdz 16. maija plkst. 12.00 aizpildot pieteikšanās anketu šeit: https://forms.gle/EGnV4J5qdjBTT6wM7. Dienu pirms vebināra reģistrētie dalībnieki saņems Zoom pieslēgšanās saiti. Lai piedalītos vebinārā, Jums būs nepieciešams vien dators vai viedtālrunis ar interneta pieslēgumu. Austiņas ar mikrofonu un web kamera nav obligāta. Jautājumus Jūs varēsiet uzdot Zoom platformas čatā.

Vebinārs "Attālinātais darbs starpvalstu kontekstā" tiek rīkots Eiropas dienas zīmē. Eiropas diena visās Eiropas Savienības valstīs tiek plaši atzīmēta 9. maijā, jo 1950.gada 9.maijā toreizējais Francijas ārlietu ministrs Robērs Šūmans ierosināja ieviest Eiropā jaunu starpvalstu sadarbības veidu, kas padarītu neiespējamu karu starp Eiropas valstīm. Robēra Šūmana priekšlikums tiek uzskatīts par pašreizējās Eiropas Savienības pirmsākumu.

EURES misija ir atbalstīt darbaspēka brīvu pārvietošanos Eiropā. EURES tīklā visā Eiropā strādā vairāk nekā 900 EURES konsultanti, kuri ir specializējušies praktiskajos, juridiskajos un administratīvajos jautājumos saistībā ar Eiropas darba mobilitāti starpvalstu un pārrobežu līmenī. Latvijā EURES tīklu pārstāv Nodarbinātības valsts aģentūra un tās EURES konsultanti NVA filiālēs Rīgā, Liepājā, Cēsīs un Daugavpilī.

NVA EURES konsultantu atbalsts pieejams ikvienam!

Ja Jums ir papildu jautājumi par darba iespējām Latvijā, sociālo aizsardzību (ģimenes pabalsti, bezdarbnieka pabalsts un tā eksports u.c.) vai starpvalstu nodokļu samaksu, aicinām sazināties ar NVA EURES konsultantiem.

Mājaslapa: www.nva.gov.lv/eures


Atgriezties uz sarakstu